De Hond: overheid lichtzinnig over 2000

De regering onderschat de overgang naar het jaar 2000 en gedraagt zich dus onverantwoordelijk. Deze harde woorden uit de Nederlandse 'e-goeroe' Maurice de Hond. "In een netwerkmaatschappij als de onze doet een domino-effect zich al snel voor.

Ik begrijp niet dat de overheid daarvoor niet waarschuwt", aldus de Internet-ondernemer. Hij denkt dat de kans op millenniumproblemen aanzienlijk groter is dan de schatting van 0 tot 5 procent van minister Van Boxtel.
De Hond voorspelt dat een klein aantal fouten en uitvallen voldoende zijn om de "delicate balans" in een technologisch georiënteerde samenlevering, zoals die van Nederland, te verstoren. "Ik denk dat de overheid een angst-psychose wil voorkomen."
Dat de regering consumenten op het hart drukt, geen voedsel te hamsteren, keurt De Hond dan ook af. "Wat voor zin heeft het om alsmaar trots te roepen dat Nederland alles zo goed voor elkaar heeft? Ik heb spullen ingeslagen." Hij oordeelt dat computers veel te onvoorspelbaar zijn om van zekerheden te kunnen spreken. "Een ziekenhuis heeft er belang bij om te zeggen dat er niets zal gebeuren. Maarjwie controleert die beweringen?"
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable