Ilse praat met banken over beursgang

Ilse onderhandelt met alle grote Nederlandse banken over het steunen van een beursgang. Deze Nederlandse Internet-zoekmachine wil ergens in de loop van het komende jaar de beurs op gaan. Dit meldt de nieuwssite van de Rabobank (http://www.rabobank.nl/) vandaag.

Merien ten Houten, mede-oprichter van Ilse, verklaarde pas al tijdens een interview in De Volkskrant dat de beursgang waarschijnlijk voor de zomer zou plaatsvinden. De topman ambieert een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs.
Ten Houten wil geen dubbele notering door ook nog eens de Amerikaanse IT-beurs Nasdaq op te gaan. "Ilse richt zich toch vooral op de Nederlandse markt."
De financiële resultaten van Ilse zijn vooralsnog in het duister gehuld. Ten Houten geeft wel aan dat het behalen van winst op dit moment geen vereiste is. "We moeten groeien, dus steken we het geld in investeringen. We proberen zo breed mogelijk bezig te zijn."
Het is echter de vraag of een Nederlands Internet-bedrijf op de Amsterdamse beurs kan wegkomen met een dergelijke Amazon.com-achtige strategie. Dat gedoodverfde boegbeeld van elektronische handel heeft een beurswaarde van meerdere miljarden en verliest tegelijkertijd miljoenen op dagbasis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable