Hitt ondervindt last van flauwte in markt

Software-ontwikkelaar Hitt leed een verlies van twee miljoen gulden in de eerste zes maanden van dit jaar. De omzet nam met 27 procent af van 18,6 miljoen in de eerste helft van 1998 tot 13,5 miljoen gulden nu.

Hitt, gespecialiseerd in software voor verkeersbegeleidingssystemen op luchthavens en waterwegen, kampte met het uitblijven van orders. De Belgische dochteronderneming Hitt Advanced Information Systems draaide zelfs bijzonder slecht door de crisis in de staalindustrie: een negatief bedrijfsresultaat van 1,4 miljoen gulden op een opbrengst van slechts één miljoen gulden.
De directie ziet wel weer licht in de duisternis door een aantal nieuwe orders van ondermeer Duitse luchthavens. Ook denkt het door overnames fors te kunnen groeien. De eerste acquisitie is reeds gepleegd: Hitt neemt Norcontrol over: de Noorse concurrent op het terrein van scheepvaartbegeleidingssystemen. De prognose voor de tweede helft van 1999 klinkt dan ook positief: Hitt denkt de winst van het vorige jaar (2,6 miljoen) te kunnen evenaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-23T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.