Elsevier sleept Microsoft voor rechter

Uitgever Reed Elsevier heeft Microsoft voor de rechtbank gedaagd wegens contractbreuk. Het conflict draait om Microsofts online-reisdienst Expedia die een overeenkomst met Elsevier-dochter Cahners Travel Group zou hebben geschonden.

Cahners geeft bladen uit voor de reisbranche en had een contract met Expedia om hotelgegevens te verstrekken. Verder hielp de Elsevier-dochter met het verkopen van advertenties voor Microsofts reissite.
In de aanklacht stelt de Nederlandse uitgever dat de softwareleverancier de aangeleverde gegevens en de advertentie-databank misbruikte. Microsoft ontkent deze beschuldigingen.
Reed Elsevier eist nu een nog onbekende schadevergoeding en een gerechtelijk bevel om Expedia te weerhouden van het rechtstreeks beconcurreren van Cahners. Overigens is de aanklacht al op 7 oktober ingediend. De zaak komt nu pas naar buiten doordat Expedia sinds vorige week een semi-zelfstandige beursgenoteerde onderneming is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable