EZ begint in december met online-inkopen

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) begint volgende maand met het inkopen via Internet. Minister Annemarie Jorritsma maakte dit vandaag bekend op het ECP-congres dat plaatsvindt in Den Haag.

Tijdens die bijeenkomst van het Electronic Commerce Platform (ECP.NL) kondigde de minister de langverwachte en reeds bekritiseerde gedragscode voor elektronische handel aan. Nieuw was echter de onthulling van het tijdstip waarop EZ aan 'online procurement' gaat beginnen.
Hierbij zal het ministerie het gebruikelijke tender-systeem van de overheid hanteren, waarbij de hoogste bieder een opdracht in de wacht sleept. Overigens doen de overheden van onder meer Groot-Brittannië en Zweden al maanden hun inkoop via Internet.
Tot slot haalde Jorritsma nog uit naar de websites van het Nederlandse bedrijfsleven. Het meerderheid daarvan deugt namelijk niet, aldus de minister. "Het zijn alleen billboards. Er is duidelijk een gebrek aan strategie voor e-handel."
Volgens Jorritsma is 84 procent van de publieke sector al online. Zij verzuimde hierbij echter te vermelden op welke manier dat percentage online aanwezig is; met alleen reclameborden of met echt nuttige informatie en diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable