Rockwell boekt winst, dochter verliest

Automatiseerder en elektronicaproducent Rockwell heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een winstgroei van ruim 58 procent, goed voor 114 miljoen dollar, geboekt.

Volgens chief-executive D. Davis plukt het bedrijf de eerste vruchten van een grootscheepse herstructurering. Deze kostte duizenden mensen hun baan en behelsde de verkoop van een groot aantal activiteiten. De Rockwell-topman verwacht voor de komende jaren telkens een winstgroei van 10 tot 15 procent.
De kwartaalomzet van Rockwell bleef stabiel op ruim 1,6 miljard dollar. In deze cijfers is een afschrijving van twintig miljoen dollar op gestaakte activiteiten opgenomen.
Rockwell ondervond naar eigen zeggen de negatieve gevolgen van de Azië-crisis. Davis verwacht geen verdere verslechtering aldaar. Goed presteerden in het eerste kwartaal de divisies vliegtuigindustrie en communicatie.
Deze cijfers zijn exclusief de resultaten van Conexant Systems. Dit bedrijf, waarin Rockwell zijn halfgeleiders heeft ondergebracht, werd per 31 december verzelfstandigd.
Conexant sloot het kwartaal af met een verlies van ruim 57 miljoen dollar op een omzet die vergeleken met een jaar eerder 23 procent terugging tot bijna 295 miljoen dollar. Een jaar eerder kwam de kwartaalwinst van Conexant nog uit op ruim twintig miljoen dollar. Deze cijfers zijn beïnvloed door een eenmalige last van 91 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.