STMicroelectronics verbetert resultaten

Het Franse bedrijf STMicroelectronics, producent van onder meer IC's, simms, modems en video-acceleratoren, groeide fors in het tweede kwartaal. In deze periode werd 1190 miljoen dollar omgezet, bijna 17 procent meer dan in het eerste kwartaal en ruim 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf, tot vorig jaar SGS-Thomson Microelectronics geheten, noteerde een brutowinst van 470 miljoen dollar, een stijging van bijna 10 procent tegenover het eerste kwartaal en bijna 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Al deze cijfers zijn gecorrigeerd voor de twee-voor-één aandelensplitsing die in juni plaatsvond. In het eerste halfjaar groeide de omzet tot 2303 miljoen dollar, een stijging van 11 procent ten opzichte van 1998. De netto winst steeg ruim 21 procent.
Directeur Pasquale Pistorio toont zijn vertrouwen in de toekomst door versnelling van de investeringen. Voor dit jaar is eerder dan aanvankelijk bedoeld al 1,2 miljard dollar gestoken in twee nieuwe fabrieken in Rousset (Frankrijk) en Agrate (Italië).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.