Rijk kiest leveranciers telefoniediensten

KPN Telecom, Libertel, Dutchtone en Versatel zijn geselecteerd voor de levering van telefoniediensten aan circa 250 overheidsorganen. Hieronder vallen naast ministeries en provincies ook waterschappen, gemeenten en onderwijsinstellingen.

Het rijk en de provincies hebben het voortouw genomen in het project OT 2000 (Overheidstelefonie). Na een periode van afstemming en tests moet april volgend jaar de definitieve gunning volgen. Het gaat daarbij om driejarige mantelovereenkomsten ter waarde van circa vierhonderd miljoen gulden.
Al enkele jaren probeert de overheid in het ON21-programma (Overheidsnetwerk) door schaalvergroting en kennisbundeling voordeel te behalen bij de inkoop van telematicadiensten. Na netwerktransportdiensten (ON 2000) en berichtendiensten (OB 2000) was nu de telefonie aan de beurt. De overheid wilde daarbij profiteren van de geliberaliseerde markt. Het coördinerende ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) spreekt van 'een potentiële korting van 18 procent'.
De aanbesteding is opgedeeld in drie 'percelen', waarvoor steeds twee aanbieders werden gezocht: vaste, mobiele en internationale telefonie. Dutchtone is voor alle drie geselecteerd en doet de vaste telefonie samen met KPN, de mobiele met Libertel en de internationale met Versatel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable