Jorritsma krijgt lesje e-handel van Baan

Annemarie Jorritsma, de Nederlandse minister van Economische Zaken, was gisteren op bezoek bij de Barneveldse erp-leverancier Baan Company.

Zij had daar een ontmoeting met de top van het bedrijf: Mary Coleman, bestuursvoorzitter en ceo (chief executive officer), Laurens van der Tang, executive vice-president R&D en lid van de Raad van Bestuur, en Klaas Wagenaar, executive vice-president Operationele en Strategische Initiatieven en lid van de Raad van Bestuur.
De vier spraken onder meer over de rol die Baan zou kunnen spelen in de ontwikkeling van Nederland tot Europesemainport voor elektronische handel.
Na een rondleiding over de afdeling onderzoek en ontwikkeling van Baan, waar verschillende bedrijfsbrede applicaties werden gedemonstreerd die e-handel ondersteunen, concludeerde de bewindsvrouw dat "elektronische handel een grote impact zal hebben op de manier waarop bedrijven onderling zakendoen en de manier waarop zij hun producten en diensten verkopen aan de consument".
Jorritsma wees erop dat in de context van e-handel het begrip 'Nederland Distributieland' een wereldwijde betekenis kan krijgen, als bedrijven als Baan bedrijfsbrede e-handelsoplossingen kunnen bieden. De rol van de overheid is het scheppen van de juiste randvoorwaarden, meent de minister. "Het ministerie van EZ doet dat onder meer via het Twinning-concept", stelt zij.
Baans topvrouw Mary Coleman zag haar kans schoon om de Nederlandse overheid meteen over te halen tot het geven van een praktische invulling van de door Jorritsma genoemde 'randvoorwaarden'. "Door de combinatie van steun vanuit Den Haag en onze eigen R&D-inspanningen kan Nederland eenmainport worden voor mondiaal elektronisch zakendoen," zo sprak zij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable