Bedrijfsmatig gebruik Internet groeit sterk

Het gebruik van Internet in de Nederlandse bedrijven neemt sterk toe. Eind dit jaar zal de helft van de bedrijven met automatisering (ongeveer 75 procent van het totaal aantal bedrijven) naar verwachting over een Internet-aansluiting beschikken, zo blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Twee jaar geleden beschikte ongeveer eenderde van die bedrijven over zo'n aansluiting.
Ook bij de overheid neemt het gebruik van Internet toe. Eind 1997 maakte bijna 60 procent van de overheidsinstellingen gebruik van het WWW. Eind dit jaar zal dat zijn toegenomen tot zo'n 84 procent.
E-mail en het verkrijgen van gratis informatie zijn de meest gebruikte toepassingen. Negen van de tien bedrijven met een Internet-aansluiting maken van deze twee toepassingen gebruik. Ongeveer 60 procent biedt daarnaast ook eigen informatie, diensten en/of producten aan via Internet. Twee jaar terug was dat ruim 50 procent.
Het CBS heeft overigens ontdekt dat elektronisch betalen via Internet vooral door kleinere bedrijven wordt toegepast. De grote bedrijven kijken voorlopig de kat uit de boom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable