Docdata: omzet omlaag, winst iets omhoog

De nettowinst over het eerste halfjaar van de maker van elektronische opslagmedia Docdata is iets gestegen: van een verlies van 2,2 miljoen gulden vorig jaar naar een winst van 0,5 miljoen dit jaar. De omzet daalde daarentegen van 111- tot 99,8 miljoen gulden.

De directie verwacht echter door interne verbeteringen en enkele grote opdrachten vooral in het tweede halfjaar betere resultaten te kunnen tonen. Met name het financieel management heeft beter gewerkt, blijkend uit de ruim verdubbelde kaspositie: van 9,2 miljoen vorig jaar naar 19,5 miljoen nu.
De omzetdaling is vooral het gevolg van de verkoop van het bedrijf CAE. Wat producten betreft deed CD-audio het goed, maar CD-rom niet. Docdata opende een nieuw distributiecentrum in Waalwijk voor detailhandel en e-commercie. CD-leverancier Boxman heeft het bedrijf geselecteerd voor de Europese afhandeling van bestellingen uit Scandinavië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dit jaar begint Boxman ook in Nederland.
DOCdata verwacht in 2000 een sterke migratie van CD's naar DVD, en richt daarom ten minste drie locaties voor DVD 'mastering' in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.