Kort geding over Cap Gemini-falcons

De Vereniging van Effectenbezitters spant een kort geding aan tegen MeesPierson. De VEB meent dat de zakenbank beleggers benadeelt door de voorwaarden van de falcons van Cap Gemini te veranderen.

Dit zijn lange-termijn opties op bestaande aandelen. MeesPierson heeft de looptijd van 7,5 maand verkort tot twee weken. In eerste instantie konden de houders op 31 maart 2000 zes falcons in wisselen tegen 1 aandeel Cap Gemini voor 150 gulden. De bank heeft besloten dat houders het recht hebben om tot en met 27 augustus zes opties in te leveren tegen een aandeel Cap Gemini voor 143,24 gulden.
Het gesteggel over die opties heeft alles te maken met de poging van de Franse moedermaatschappij Cap Gemini SA om minimaal 95 procent van de aandelen van Cap Gemini NV in haar bezit te krijgen. Het bod dat Cap Gemini SA heeft gedaan loopt op 31 augustus af en wordt niet verlengd. Het Franse bedrijf ondervindt veel tegenwerking van Volmac-oprichter en grootaandeelhouder Joop van Oosterom. Hij wil zijn belang van meer dan vijf procent niet opgeven, omdat hij het bod veel te laag vindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable