Capellas: zware PC's delven onderspit

Draagbare semi-intelligente apparaten zullen de verkoop van zware multimedia-PC's kannibaliseren. Dit zei Compaq-president Michael Capellas gisteren tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Hij ziet voor zijn bedrijf vooral toekomst in servers, dienstverlening en slanke online-apparaten. De topman verwees dan ook naar Compaqs nieuwe M300- en M700-palmtopcomputers alsook een nieuw gsm-apparaat. Verder werkt het bedrijf aan een relatief eenvoudige Internet-PC.
Tijdens zijn bezoek aan Nederland had Capellas ook een ontmoeting met Philips-directeur Cor Boonstra. Volgens de Compaq-president was dit een 'open gesprek' waarin diverse mogelijkheden zijn verkend. De indruk bestaat echter dat de twee bedrijven hun krachten willen bundelen op het gebied van draagbare computer- en telecomproducten.
Capellas zegt dat hij Compaq wel naar dat nieuwe marktterrein wil loodsen, maar benadrukt dat de computerfabrikant zich niet zal opwerpen als gsm-fabrikant. Die markt is al woelig genoeg, aldus de topman. Hij wil alleen het bereik van Compaqs PC's en palmtops lichtelijk uitbreiden.
Deze nieuwe klasse van Internet-apparaten is onder meer een wapen in de strijd tegen concurrent Dell. Die directe PC-fabrikant heeft in de Verenigde Staten Compaq van de troon gestoten als grootste PC-leverancier. "We zijn ons nu zeker bewust van die mensen in Texas", erkent Capellas. Hij geeft dan ook openhartig toe dat zijn bedrijf nog wel wat kan leren van Dell. De rol van de traditionele PC-wederverkoper verschuift in zijn ogen onherroepelijk naar leverancier van toegevoegde waarden. Voorbeelden daarvan zijn diensten als het configureren en implementeren van systemen. "Het alleen doorschuiven van dozen is economisch niet meer acceptabel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable