Justitie kiest voor Dell en Triple P

Het ministerie van Justitie wil een eind maken aan het allegaartje van computerapparatuur in de eigen organisatie. Ook streeft het naar standaard werkplekonderhoud en garantieregelingen.

Justitie beperkt zich daarom tot twee voorkeursleveranciers: Dell en Triple P. Na het uitschrijven van een Europese aanbestedingsperiode heeft het ministerie raamovereenkomsten gesloten met Dell als directe leverancier en Triple P als wederverkoper. Beide bedrijven waren al leveranciers van Justitie. De grootste verliezer is wederverkoper Infoproducts, dat Justitie als grote klant kwijtraakt.
De looptijd van de overeenkomsten is een jaar, met een optie tot verlenging met nog een jaar. Justitie denkt in het eerste jaar ongeveer veertig miljoen gulden aan computerapparatuur uit te geven. Voor Dell betekent het contract de grootste opdracht die het bij de Nederlandse overheid in de wacht sleepte. Triple P meldt dat het de grootste mantelovereenkomst is die het tot nu toe heeft ondertekend.
Zowel het kerndepartement als de diverse ministeriële diensten en afdelingen moeten hun hardware voortaan bij Dell of Triple P aanschaffen. Ze kunnen optioneel drie- of vijfjarige onderhoudscontracten afsluiten. Dell levert alleen het eigen merk, terwijl Triple P leverancier is van Compaq, HP en Toshiba. Beide partijen zullen met elkaar moeten concurreren om nieuwe opdrachten van afdelingen binnen te halen.
Rijk van den Bunt, manager system & networks van Triple P, verwacht dat zijn bedrijf verhoudingsgewijs meer omzet zal behalen bij Justitie dan Dell. "Wij voeren verscheidene merken apparatuur. We willen bijvoorbeeld ook spullen van Siemens/Fujitsu - een echte Dell-fighter - en Tulip leveren." Hij denkt dat zijn bedrijf ruim dertig miljoen gulden aan de opdracht kan overhouden. Een deel van het geld moet uit de aanvullende dienstverlening komen. "Dat is het interessantste gedeelte. Hier valt winst mee te behalen. Justitie wil niet meer dat elke gevangenis of rechtbank zijn PC of printer laat repareren door de winkel op de hoek, en heeft liever dat het onderhoud bij Dell of bij ons in beheercontracten wordt ondergebracht."
Triple P voert de eventuele werkplek-beheeropdrachten zelf uit. Het heeft bij Justitie reeds ervaring met netwerk-installatie. Dell neemt voor de service- en garantie-activiteiten een onderaannemer in de arm: het vroegere Wang Global, nu onderdeel van Getronics.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable