VEB verliest kort geding falcons Cap Gemini

Eigenaren van falcons (lange-termijn opties op bestaande aandelen) Cap Gemini mogen de looptijd van hun waardepapieren niet zelf vaststellen. Dat bepaalde de Amsterdamse rechtbank in een kort geding dat was aangespannen door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

De aangeklaagde partij was MeesPierson, de bank die in 1998 de serie falcons op de markt bracht.
Volgens de VEB heeft de bank met de sterke verkorting van de looptijd - van zeven maanden tot twee weken - de economische belangen van de falconhouders geschaad. De vereniging eiste daarom dat de falconhouders de keus zouden krijgen tussen de oorspronkelijke looptijd of de verkorte versie.
In eerste instantie hadden de falconhouders het recht hun falcons tot 31 maart 2000 in te wisselen. Voor zes falcons zouden zij in die periode een aandeel Cap Gemini kunnen kopen tegen een koers van 68 euro. MeesPierson heeft de uiterste inwisseldatum echter gesteld op 27 augustus en de koers op 65 euro. Volgens de bank heeft de Franse moedermaatschappij Cap Gemini SA een bod gedaan op de Nederlandse aandelen, dat na 31 augustus niet zal worden verlengd. Een langere looptijd van de falcons heeft daarom volgens MeesPierson geen enkele zin. De rechtbank was het daarmee eens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.