Libertel helpt Oracle met mobiel offensief

Libertel heeft een overeenkomst gesloten met Oracle om samen Internet-toegang te bieden voor mobiele telefoons. De twee zetten nu een project op waarbij de Nederlandse telecomfirma de 'portal-to-go'-browser van Oracle zal testen.

Die software stelt mobiele apparaten in staat om informatie van Internet te halen. "De deelname in deze test is een logische stap in onze strategie om marktleider te worden in de mobiele multimedia-wereld", aldus Stephan Rasche, directeur bedrijfsontwikkeling bij Libertel.
Oracle-president Larry Ellison meldde eerder deze maand op de Telecom 99-beurs in Genève al dat zijn bedrijf zich zal storten op mobiele toegang tot Internet. Oracle's mini-browser voor draadloze apparaten is op diezelfde internationale beurs onthuld.
Libertel bevond zich toen, samen met Telia Mobile, Cegetel en E-Plus, in het rijtje telecombedrijven dat nieuwe diensten demonstreerde op basis van die browsersoftware. Toen sprak Rasche al over participatie in het bèta-programma voor 'portal-to-go'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-01T00:00:00.000Z Redactie Computable