Skill brengt carrièrepaden in kaart

Syntegra wil met het Skill Effectiveness-programma trachten de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Het systeem heeft, naast het aantrekken van nieuwe mensen, tot doel de huidige medewerkers binnen de gelederen te houden.

Skill Effectiveness moet de wensen en het kennisniveau van de medewerkers in kaart brengen en daarmee hun arbeidssatisfactie verbeteren.
Tot nu toe slagen de IT-bedrijven er niet in het tekort aan personeel een halt toe te roepen. De aanwas van nieuwe IT'ers laat te wensen over. Steeds vaker is sprake van het wegkopen van mensen bij de concurrentie. Dit laatste is voor IT-dienstverleners van levensbelang, want de medewerkers zijn hun bedrijfskapitaal; het gaat om de kennis die de IT'ers hebben. Syntegra probeert met het Skill Effectiveness-programma de mensenroof tegen te gaan. Dit systeem voor loopbaanplanning gaat uit van het eigen inzicht van mensen in hun mogelijkheden en ambities.
De vaardigheden en ambities verschillen per medewerker. algemene functienamen kunnen geen inzicht verschaffen. Syntegra's programma stelt deze elementen juist centraal. Het gaat uit van drie categorieën vaardigheden. Onder vakvaardigheden vallen onder meer kennis van programmeertalen en softwaresystemen. Bij professionele vaardigheden moet men denken aan leidinggevende kwaliteiten. Tot de 'zachte' vaardigheden kan men communicatieve kwaliteiten rekenen.
Alle per werknemer vastgestelde resultaten worden in een geautomatiseerd systeem opgeslagen. Dat geeft de organisatie inzicht in de kwaliteiten en kernvaardigheden van het personeel. Daarnaast kan het systeem bepalen waar een werknemer naar toe wil groeien. ook bij het selecteren van personeel voor een bepaalde opdracht biedt het systeem mogelijkheden, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele wensen van de medewerkers. Skills Effectiveness heeft net als Choice, het flexibele arbeidsvoorwaardenpakket, eerst proef gedraaid in Engeland en Frankrijk. Nu is Nederland aan de beurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable