Student vindt E-Office aanlokkelijkste baas

Een studentenpanel heeft E-Office gekozen als aantrekkelijkste werkgever van Nederland. De bedrijfsstructuur, waarin managers uit den boze zijn, wordt door velen als uiterst vreemd ervaren, maar werpt wel vruchten af.

Zeventig bedrijven hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd, georganiseerd door Elsevier en de Brunel-dochters Multec en Euromatch. Nadat een bedrijfsbezoek van de studenten bleven er zestien over. Die zijn in de voorrondes aan een omgekeerd sollicitatiegesprek onderworpen. In de finale, met E-Office, KLM, Andersen Consulting en Cap Gemini, was sprake van een heusassessment, inclusief rollenspel.
Van de finalisten was E-Office met 110 medewerkers veruit de kleinste. De overwinning kwam dan ook tamelijk onverwacht. Mede-eigenaar Ronald Hameeteman: "We wilden gewoon eens kijken hoe we in de markt liggen. Want als ik onze bedrijfsfilosofie aan managers van andere organisaties vertel, word ik voor gek versleten."
E-Office, dat klanten helpt transformeren naar een 'elektronische' organisatie, werkt anders dan veel andere bedrijven. E-Office kent geen functies en procedures. Medewerkers hebben een rol en voeren die uit zolang daar behoefte aan bestaat. Het personeelsbeleid bijvoorbeeld wordt gedaan door iemand die zich ook met commerciële zaken bezighoudt.
Om de medewerkers meerdere rollen te laten spelen, moeten ze van diverse markten thuis zijn. Daarom is 20 procent van de werktijd gereserveerd voor studie en bewustwording. "Dat past ook in de huidige maatschappij, waar wij een spiegel van willen zijn. Tien jaar geleden vonden mensen arbeidsvoorwaarden het belangrijkst. Nu staan een sociaal leven en ontplooiing van de eigen talenten hoog op de agenda", weet Hameeteman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable