IT-branche positief ondanks jaar 2000

De IT-branche is erg optimistisch over de verwachte resultaten in het laatste kwartaal van dit jaar. Ondanks de dreigende millennium-problemen denkt maar liefst 70 procent van de bedrijven een hogere omzet te realiseren.

Slechts 3 procent vreest mindere resultaten te presenteren. Dit blijkt uit de uitkomsten van de Conjunctuurtest van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
De ondernemingen zijn ook erg optimistisch over de orderontvangst. Ruim 60 procent verwacht meer opdrachten binnen te halen in het vierde kwartaal. Slechts 2 procent denkt minder orders te ontvangen. Verder voorspelt 52 procent van de bedrijven in het laatste kwartaal meer mensen aan te nemen.
Al met al lijkt het erop dat de millennium-problematiek het optimisme in de IT-branche niet kan temperen. Een grote meerderheid van de ondernemingen verwacht zonder meer een zonnige eeuwwende.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable