Tridion mikt met Dialogserver op heel Europa

Softwarebouwer Tridion heeft een kapitaalinjectie gekregen van tien miljoen gulden. Hiermee wil het Nederlandse softwarebedrijf de Europese expansie financieren en zijn softwareproduct verder ontwikkelen.

Tridion maakte tot voor kort deel uit van Twinspark, leverancier van Internet Publishing System (IPS) en dienstverlening voor Internet. Voordat de Amerikaanse websitebouwer http://Agency.com rk in juli overnam, bracht deze de activiteiten rond IPS onder in een aparte organisatie: Tridion. Met de miljoeneninjectie van de nieuwe investeringsmaatschappij Prime Technology Ventures (PTV), die afgelopen dinsdag werd afgesloten, wil het bedrijf een positie verwerven als leidende speler op de softwaremarkt voor het bouwen en beheren van websites. PTV heeft met de investering een onbekend minderheidsbelang in Tridion verworven. Het bedrijf heeft KLM, Scania en Ericsson als klant.
IPS, inmiddels omgedoopt tot Dialogserver, dient als fundament voor websites. "Een website van honderdduizend pagina's zonder infrastructuur is niet te beheren. Met Dialogserver kunnen niet-technici informatie op een site wijzigen, zonder te weten wat Html of ASP is", zegt algemeen directeur van Tridion Paul Konijnendijk.
Met de steun van financier PTV streeft Tridion de komende twaalf tot achttien maanden twee doelen na: productontwikkeling en internationalisering. De afgelopen zes maanden is IPS al omgevormd van een softwareproduct uit een service-organisatie tot een gebruiksvriendelijk standaardpakket, aldus Konijnendijk. Nu werkt het bedrijf aan vergemakkelijking van bouw en onderhoud van websites en de aansluiting ervan op applicaties voor e-handel.
Begin volgend jaar wil Tridion kantoren openen in Engeland, Zweden en Duitsland. Pas als Tridion een positie heeft als Europese aanbieder, wil het zijn vizier richten op de VS.
Dialogserver mikt vooral op grote bedrijven. "Organisaties die iets te vertellen hebben op het web en het verkoopproces tot aan de echte koop willen ondersteunen", licht Konijnendijk toe. Voor zo'n installatie moet een gebruiker in totaal rekenen op een investering van een half tot één miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.