Landis bezorgt Ilion hoge rekening advocaat

Netwerkleverancier Landis uit Utrecht heeft in april een tevergeefse poging ondernomen om de Britse distributeur Ilion Group over te nemen. Medewerkers van Ilion melden dat Landis te weinig bood, waarna het bedrijf alles op alles zette om het vijandige overnamebod tegen te houden.

Ilion gaf ruim zevenhonderdduizend gulden uit aan advocatenkosten. Landis wist uiteindelijk zijn belang in Ilion slechts te verhogen van 6,6 naar 13 procent.
De onwelkome aandacht van Landis was niet de enige tegenvaller voor de Britse distributeur van netwerk- en Unix-producten in het afgelopen halfjaar. Het rommelde vooral in Groot-Brittannië met extra kosten als gevolg van een ontslagronde en een contract-ruzie met Ciscom. Daarnaast kampte Ilion met afschrijvingen als gevolg van de gedeeltelijke verkoop van de slechtdraaiende Duitse vestiging. Door al deze bijzondere lasten (in totaal ongeveer 5,1 miljoen gulden) dook Ilionn in de eerste zes maanden van 1999 na aftrek van belastingen in de rode cijfers. Het leed een verlies van 234 duizend pond (plusminus 783 duizend gulden), tegenover een nettowinstvan 619 duizend pond in dezelfde periode een jaar eerder.De omzet van Ilion steeg wel: met 10 procent tot 131,9 miljoen pond (ruim 441 miljoen gulden). Dat was te danken aan de goede prestaties van de Franse, Nederlandse en Spaanse kantoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.