Open Text noteert explosieve groei

De Canadese ontwikkelaar van software voor document- en kennisbeheer Open Text sluit het vierde kwartaal van het lopende boekjaar af met een winst van veertien miljoen dollar (inclusief een belastingbate van 8,6 miljoen dollar).

Verleden jaar eindigde het slotkwartaal nog in de min (5,9 miljoen). De omzet steeg met 83,3 procent tot 29,4 miljoen dollar. De jaaromzet kwam uit op 92,5 miljoen dollar, een groei van 104,2 procent. Open Text sloot het boekjaar 1998/99 af in de plus (20,1 miljoen), nadat het een jaar daarvoor een verlies leed van 6,2 miljoen dollar.
Topman Tom Jenkins verklaart de explosieve groei van zijn bedrijf door de technologische ontwikkelingen van de laatste anderhalf jaar op het gebied van kennismanagement. Tegen de IT-nieuwsdienstComputergram zei hij dat software sneller kan worden geïmplementeerd en nu ook bruikbaar is op grote schaal, waardoor het interessant is geworden voor grote ondernemingen. "De huidige situatie verschilt zeer met die van vier jaar geleden. Toen sloot een niet nader te noemen Nederlandse oliemaatschappij een contract met een concurrent van ons om 45 duizend werkplekken uit te rusten met kennisbeheersoftware. Na drie jaar was die software pas op vijfduizend PC's geïnstalleerd."
Open Text zal zich de komende tijd meer toeleggen op implementatie- en ondersteuningsactiviteiten. "Met alleen het verkopen van technologie redden we het niet meer bij klanten." Binnen twee jaar wil Jenkins 40 procent van de omzet uit dienstverlening halen. Analisten verwachten dan ook een aantal overnames binnen afzienbare tijd. Vorige maand nog nam Open Text 'landgenoot' Microstar Software over, nadat concurrent Hummingbird het touwtrekken rond het overnemen van PC Docs had gewonnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.