Jorritsma hamert op 2000-eindsprint

Het Nederlandse bedrijfsleven moet nu de eindsprint inzetten voor de oplossing van het millennium-probleem. Minister Jorritsma van Economische Zaken roept de ondernemingen daartoe op.

De minister waarschuwt tegen onderschatting van de resterende problemen. Ondanks de vooruitgang gedurende de afgelopen maanden zijn er nog knelpunten. De korte tijd die rest voor de voorbereidingen op de eeuwwisseling, is hard nodig.
Dit schrijft de minister in een voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer over de aanpak van het 2000-probleem. Bedrijven moeten tegenover hun klanten en het publiek open kaart spelen. Als er problemen te verwachten zijn, moet dat duidelijk worden gemaakt.
Jorritsma onderstreept de noodzaak te testen op 2000-bestendigheid. Het ontbreekt veelal aan (juiste) testen. Als organisaties wel testen, is de documentatie vaak gebrekkig. Bovendien wordt tijdens het testen vaak vergeten dat bedrijven deel uit maken van een keten of met andere sectoren te doen hebben. Ook internationale aspecten krijgen te weinig aandacht.
Veel ondernemingen weten niet hoe ze straks moeten omgaan met onvoorziene situaties. Ze hebben geen draaiboek voor de periode rond de eeuwwisseling. Leveranciers moeten ook meer duidelijkheid geven over de te verwachten continuïteit van de dienstverlening in die tijd.
Overigens staat Nederland er internationaal gezien relatief goed voor, aldus Jorritsma, die wel veel minder pessimistisch is dan een jaar geleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.