KPN en Oracle bieden erp via Internet

KPN Telecom en Oracle beginnen een samenwerking om bedrijfsautomatiseringssoftware (erp) te bieden via Internet. Doelgroep van dit project zijn kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux.

Het Nederlandse telecombedrijf zal toegang leveren tot de Business Online-programmatuur van Oracle op het eigen datacommunicatienetwerk. Klanten kunnen dan de door hun benodigde applicaties laten draaien in een datacentrum van KPN. Het daadwerkelijke beheer van de programmatuur is in handen van Oracle, KPN houdt zich bezig met de netwerkinfrastructuur.
"Deze samenwerking is een belangrijk onderdeel van onze strategie om een toonaangevende leverancier van Internet-oplossingen te worden", aldus de officiële verklaring van KPN.
De twee partners zullen deze nieuwe dienst gezamenlijk in de markt zetten. Oracle-president Larry Ellison liet eerder deze week al los dat hij erp-leveranciers als Sap beschouwt als zijn nieuwe, voornaamste concurrenten. Die uitspraak krijgt nu meer inhoud.
Ondertussen ziet Oracle zijn wereldwijde vice-president voor applicaties opstappen. Topman Peter Dunning verlaat het bedrijf om in Silicon Valley een eigen onderneming op te zetten die uitbesteding van aankoopsystemen biedt. De databankleverancier komt begin volgende week met een officieel bericht waarin het ontslag van Dunning uit de doeken wordt gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.