Opta dreigt KPN met dwangmaatregelen

Telecomtoezichthouder Opta (Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit) dreigt KPN met sancties als dat concern zich blijft misdragen. Dit conflict komt voort uit de voortdurende problemen met de verbindingen tussen het KPN-netwerk en de infrastructuren van concurrerende telecomaanbieders.

De voormalige monopolist had toegezegd de aansluitproblemen per 1 juli te hebben opgelost. De andere aanbieders van mobiele telefonie melden echter dat ze nog steeds kampen met slechte netwerkverbindingen. Daardoor krijgen hun klanten vaak de bezettoon te horen.
Dit probleem bestaat zeker al sinds begin dit jaar. Toen trokken Versatel en Telfort aan de bel omdat zij geen goede verbinding konden maken met het KPN-netwerk. Opta maande KPN toen al zich te schikken naar de nieuwe marktsituatie van vrije concurrentie. De slechte situatie zou inmiddels namelijk nauwelijks verbeterd zijn. KPN ontkent dit.
Een woordvoerder van Opta verklaart nu dat de organisatie KPN dreigt met sancties, zoals een boete of dwangsom, die ze vanaf volgende maand zal opleggen. In het ergste geval wil Opta KPN dwingen minder gebruik te maken van zijn eigen netwerk. Daardoor krijgen concurrenten meer bandbreedte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.