Pieper kritisch over e-handelsbeleid EZ

Roel Pieper, oud bestuurslid van Philips, heeft kritiek op het ministerie van Economische Zaken. In een vraaggesprek met het NOS-programma Buitenhof liet hij weten dat dit departement onder minister Jorritsma minder dynamisch is geworden.

Pieper vergeleek Jorritsma met haar voorganger Wijers. Deze benoemde hem destijds tot voorzitter van het ICT-Twinning Netwerk.
Pieper, recentelijk benoemd tot hoogleraar e-commercie aan de Universiteit Twente, hekelde de manier waarop Ahold-topman Van der Hoeven onlangs het elektronisch handelen bagatelliseerde. Volgens Pieper denkt Ahold ten onrechte dat het bij elektronisch zakendoen alleen om distributie gaat. Pieper: "Dat is juist onbelangrijk. Het gaat om de vraagkant." Ook wees hij op de grotere transparantie in de markt. "Met één druk op de knop krijg je straks een overzicht van alle mogelijke aanbiedingen."
Pieper verweet Van der Hoeven een remmende houding. "Dat kan gevaarlijk zijn", aldus de ex-topmanager van onder meer Philips en Compaq, die er telkens weer op hamert dat e-commercie een revolutie in het zakendoen teweeg zal brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.