Keuze voor erp vooral intern gedreven

De beslissing voor bedrijven om een erp-pakket aan te schaffen is vooral gebaseerd op interne factoren. De relatie met toeleveranciers of klanten geldt veel minder als drijfveer. Dit blijkt uit het onderzoek Bedrijfsbrede geïntegreerde automatisering van organisatie-adviesbureau Jonker Advies.

Het onderzoek is gehouden onder 250 in Nederland gevestigde bedrijven met meer dan vijftig medewerkers. Drie factoren blijken bepalend voor de aanschaf van een erp-pakket: de integratie van bedrijfsprocessen en informatiesystemen (70,2 procent), de verouderde hardware en software (69,3), en de behoefte aan informatie (61,5). Kostenbesparing (33,2) en het millennium-risico (40) zijn duidelijk een minder belangrijke overweging.
Een opvallend verschil in keuze bestaat er tussen bedrijven waar IT een integraal onderdeel is van de bedrijfsstrategie en ondernemingen waar dat niet het geval is. Bij de eerste groep is de integratie van bedrijfsprocessen de voornaamste reden (76 procent). Bij de andere bedrijven is verouderde hardware en software het hoofdmotief.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.