Vodafone wint strijd om Airtouch

Vodafone neemt de Amerikaanse aanbieder van mobiele telefonie Airtouch over. Het Engelse bedrijf betaalt ongeveer 106 miljard gulden voor Airtouch. De partijen bereikten overeenstemming nadat Bell Atlantic zich terugtrok uit de biedwedstrijd.

De nieuwe onderneming Vodafone Airtouch telt wereldwijd ongeveer 23 miljoen abonnees. De overname geeft Vodafone toegang tot de Amerikaanse markt, en tot Azië en Europese landen als Italië en Spanje. In Duitsland maken beide ondernemingen deel uit van concurrerende samenwerkingsverbanden. Vodafone zal hierom zijn aandeel in E-Plus verkopen. In Nederland heeft Vodafone een aandeel van 70 procent in Libertel.
Vodafone wil op korte termijn overleg voeren met Bell Atlantic, dat bijna negentig miljard gulden wilde bieden voor Airtouch. De Engelsen willen de samenwerking met de Baby Bell voortzetten. Bell Atlantic en Airtouch vormen samen de joint venture Primeco, aanbieder van mobiele telefonie in dertig Amerikaanse steden. Als Bell Atlantic uit dit samenwerkingsverband stapt, betekent dit dat Vodafone Airtouch op zoek moet naar nieuwe, dure partners. Bell Atlantic heeft inmiddels aangegeven de clausule met Airtouch die bepaalt dat beide bedrijven niet met elkaar zullen concurreren te willen beëindigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable