Intel laat Nederland voorlopig links liggen

Intel opent toch geen servercentrum voor web-hosting in Amsterdam. De keuze is alsnog op Londen gevallen. Dit blijkt uit een persbericht van de chipfabrikant waarin het plannen uiteenzet voor de oprichting van drie nieuwe Internet-dienstencentra voor het huisvesten van websites voor klanten.

De drie nieuwe servercentrales worden gevestigd in de Verenigde Staten (Noord-Virginia), Japan en Groot-Brittannië. Intel heeft al twee centra operationeel in de VS, beide in Californië. Volgens Intel is Nederland als vestigingsland nu niet afgeschreven, maar slechts op langere termijn geschoven.
De processorproducent verwacht dat het bieden van website-huisvesting en andere Internet-diensten een dusdanig grote groei zal doormaken dat het op termijn meer capaciteit nodig zal hebben. Wanneer dat aan de orde is, zal er echter een nieuwe afwegingsprocedure plaatsvinden, waarbij ook andere Europese landen weer kans maken.
Andrew Grove, voormalig president van Intel, liet zich in mei ontvallen dat het bedrijf Londen en Amsterdam tegen elkaar afwoog als vestigingsplaats voor een Europees servercentrum dat een knooppunt voor elektronische handel moet vormen.
Huidig president Craig Barrett lichtte de plannen van Intel toe tijdens zijn Europese tournee in juni, waarbij hij ook Nederland aandeed. Barrett gaf toen aan dat Amsterdam een zeer geschikte locatie zou zijn, mede vanwege de Nederlandse plannen voor het hoge-snelheidsnetwerk Gigaport. Dit initiatief moet grote bedrijven, zoals Intel, naar Nederland lokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.