E-commercie ruzie kost Kok de kop bij Achmea

Een meningsverschil over het te voeren beleid inzake e-commercie heeft ex-D66-voorzitter T. Kok zijn baan gekost bij Achmea. Kok was daar als directeur 'ontwikkeling en strategie' verantwoordelijk voor het Internet-avontuur van Achmea.

De aankondiging van zijn vertrek komt vlak voordat deze bankverzekeraar zijn Internet-plannen bekend maakt. Achmea werkt onder meer samen met Clockwork, het bedrijf van prins Bernhard van Oranje dat Shop.nl exploiteert. Alle activiteiten op het gebied van e-commercie zijn ondergebracht in Scaramea, waar Kok eveneens directeur was. Marinus Jacometti wordt daar zijn opvolger. Deze geeft daarvoor zijn functie in de Raad van Bestuur op. Dit betekent dat Achmea een groot belang blijft hechten aan e-commercie.
Koks visie botste met die van de Raad van Bestuur. Hij had duidelijk een beeld van de richting die Scaramea zou moeten inslaan, en wilde dat op zijn eigen wijze doorvoeren. Tot Achmea behoren Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Fbto en Avero.
Voor Kok zijn de druiven bijzonder zuur. Hij had net zijn voorzitterschap van D66 opgegeven om zich volledig aan Scaramea te kunnen wijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.