Unisys beheert overdag wereldwijd netwerken

Unisys opent een Europees 'Managed Services Center' in Amsterdam. Vanuit dit centrum zijn wereldwijde netwerken op afstand te beheren. Het is verbonden met vergelijkbare centra in andere continenten.

Dankzij het koppelen van onderhoudscentra in diverse continenten kan Unisys het principe hanteren van 'follow the sun', een rotatiesysteem waardoor het onderhoud altijd overdag wordt uitgevoerd. Dat is goedkoper.
Vorig jaar behaalde Unisys tweederde van zijn omzet uit dienstverlening. De rest kwam uit de verkoop van hardware. De onderneming wil de omzet in dienstverlening doen groeien naar 75 procent in 2002. Om die doelstelling te verwezenlijken, ontplooit Unisys diverse initiatieven. Het werkt bijvoorbeeld samen met Microsoft, Dell, Cisco, Nortel en Toshiba. Ook de opening van het Amsterdamse centrum moet bijdragen aan een groter marktaandeel in dienstverlening.
Gerry Gagliardi, president van Global Customer Services: "Bij conventioneel onderhoud gaat het veelal om het verrichten van periodiek onderhoud en het oplossen van problemen. Wij hebben nu een methode bedacht waardoor we vooraf signaleren dat er problemen kunnen ontstaan." Unisys heeft een model gebouwd waarmee alle relevante gegevens over een netwerk continu worden gemeten. Dit model geeft toegang tot alle soorten van informatie-uitwisseling via één web-portaal. Door deze benadering verandert de rol van IT van een ondersteunende in een adviserende.
Volgens IDC-analist Martin Canning speelt Unisys met het aanbieden van deze dienstverlening handig in op het ingewikkelder worden van de IT-infrastructuur van grote organisaties. "Veel grote organisaties zijn net klaar met het millennium- en euro-bestendig maken van hun systemen. Willen ze een rol blijven spelen, dan moeten ze actief worden in e-handel encustomer relation management."
Bedrijven besteden al (een deel van) het systeembeheer uit viaoutsourcing. Canning wijst erop datmanaged service verder gaat. "Het wezenlijke verschil is dat Unisys de volledige verantwoordelijkheid voor het beheer overneemt."
Uit IDC-onderzoek blijkt dat de markt van dienstverlening voor netwerkbeheer wereldwijd met gemiddeld ruim 18 procent toeneemt. Canning schrijft dit toe aan de schaarste van deskundig personeel, en die zal vooral in Europa de komende jaren toenemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.