Tekort aan IT'ers zal blijven groeien

Het wereldwijde tekort aan automatiseerders zal de komende jaren alleen maar toenemen. Onderzoeksbureau IDC verwacht dat in het jaar 2002 alleen al in Europa behoefte zal bestaan aan één miljoen extra IT'ers.

In de Verenigde Staten zijn dan 850.000 IT-vacatures zeer moeilijk vervulbaar. Op dit moment bedraagt het wereldwijde tekort ongeveer één miljoen automatiseerders. "Er zijn geen signalen dat de strijd om de schaarse automatiseerders afneemt. Wat dat betreft is de eenentwintigste eeuw een voortzetting van de afgelopen jaren", aldus Michael Boyd, manager bij IDC.
Het immense tekort aan automatiseerders komt volgens IDC voornamelijk voort uit laks opleidingsbeleid bij bedrijven. Ondernemingen die veel aandacht besteden aan opleidingen van mensen die niet de juiste technische vaardigheden bezitten, kunnen een groot voordeel op de concurrentie bereiken. Volgens IDC zal het terugbrengen van het personeelsverloop een belangrijk onderdeel vormen van personeelsmanagement. Ondernemingen kunnen zich op de arbeidsmarkt onderscheiden met de werksfeer en bedrijfscultuur.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.