Verlies Motorola bijna 1 miljard dollar

Motorola heeft 1998 afgesloten met een verlies van 962 miljoen dollar. De diepe val is voornamelijk toe te schrijven aan een herstructurering van 1,9 miljard dollar.

Zonder deze kosten zou het jaar zijn afgesloten met een nettowinst van 347 miljoen dollar. Dit ligt nog steeds beneden het niveau van 1997; in dat jaar bedroeg de winst nog 1,4 miljoen dollar.
Hoewel het management de toekomst positief inziet, kwam het verlies in de halfgeleiderdivisies hard aan. De economische ontwikkelingen in Azië en Latijns-Amerikaanse landen leidde ertoe dat deze divisies ruim 1,2 miljard dollar in de min gingen. Dit cijfer kon door onder andere de groepen Telefonie en Mobiele apparatuur meer dan gecompenseerd worden, maar de resultaten van de overige divisies en de reorganisatiekosten brachten de onderneming in het rood.
Ook de analisten blijven positief. Na bekendmaking van de cijfers ging de prijs van het aandeel op Wall Street zelfs omhoog. Het verlies was minder dan verwacht en men heeft er vertrouwen in dat algemeen directeur Christopher Galvin het tij zal keren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.