LCI zet Debis Systemhaus buitenspel

LCI gaat de helpdesk van Mercedes-Benz in Maastricht vorm geven. Het levert de komende drie jaar personeel, netwerkondersteuning, systeemdiensten en consultancy.

Het contract dat de Bossche computergroep met Daimler-Chrysler sloot heeft een waarde van 24 miljoen gulden. Opvallend is dat Daimler-Chrysler hiermee de eigen IT-dochter Debis Systemhaus passeert.
Woordvoerder Christiaan Morgenland van Debis IT Services Benelux betreurt dat de keuze op LCI is gevallen. "Daimler-Chrysler kent nu eenmaal geen gedwongen winkelnering meer," zegt hij. "De helpdesk is in oktober vorig jaar opgezet. Wij hebben nog een paar klussen in het voortraject gedaan, maar we konden onze eigen organisatie in dit geval niet overtuigen van onze kennis en kunde voor het vervolgtraject."
Het zogehetenMercedes-Benz Customer Assistance Center functioneert als helpdesk voor heel Europa. Het 24-uurs centrum is uitgerust met 320 werkstations, een opslagcapaciteit van 50 miljoen klantenrecords en 15,2 miljoen minuten gesprekstijd per jaar. Opvallend genoeg wilde 'winnaar' LCI-directeur Sam Asseer weinig kwijt over de precieze rol van LCI, uit angst concurrentiegevoelige informatie te verstrekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.