Organisaties laks met ketenonderzoek

Ruim 60 procent van de organisaties voert geen echt ketenonderzoek uit naar millenium-risico's. Het 'onderzoek' gaat meestal niet verder dan controle op papier. Daarom blijft ketenafhankelijkheid het grootste 2000-risico, aldus voorzitter Jan Timmer van het Millennium Platform bij de presentatie van het vijfde Nationaal Millenniumonderzoek.

In grote lijnen is Timmer tevreden over de voortgang, al komt nog veel aan op het laatste kwartaal. Minder dan 2 procent van de bedrijven is niet op tijd klaar voor het jaar 2000. Rechtsrisico's zijn nog niet geheel door continuïteitsplannen afgedekt.
Minister van Boxtel, die zijn achtste voortgangsrapportage presenteerde, zei dat de overheid 'ongelooflijk op de goede weg' is: het Rijk is voor 99 procent klaar.
Geschrokken is de minister van het bericht dat twee ziekenhuizen het 2000-probleem nauwelijks hebben aangepakt. Zij zullen op 31 december niet klaar zijn voor 2000. Wellicht moeten deze ziekenhuizen zelfs afdelingen sluiten. Van Boxtel zegt deze kwestie samen met minister Borst nauwlettend te zullen volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.