Fenit wil overheid in nieuwe ICT-raad

De overheid doet te weinig aan ICT en Internet. Dat zegt Fenit-voorzitter Henk Broeders in een reactie op de begroting voor 2000. Hij wil dat de overheid deelneemt in een nieuw op te richten overlegorgaan, de Raad voor Elektronische Samenwerking.

De voorstellen uit de begroting zijn niet voldoende. "De overheid heeft geen visie op ICT en is er bang van. De overheid moet ook zelf in de praktijk brengen wat zij anderen aanbeveelt", aldus Broeders. Hij voorziet na het jaar 2000 een boom in elektronische handel, maar de overheid reageert veel te traag op ICT en Internet. Broeders wijst op het voorbeeld van Groot Brittannië, waar de overheid alle kantoormaterialen via Internet gaat bestellen. Het juist opgezette kenniscentrum van het ministerie van Economische Zaken is goed, maar "ICT is niet alleen een zaak van EZ".
De RES moet een overlegorgaan worden naar het voorbeeld van de SER na de oorlog. Het poldermodel was daarvan het gevolg. De RES kan ook een ICT-kennisinstituut worden en rapporteren over de effectiviteit van ICT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.