Verlening vergunningen Wireless Local Loop

Het ministerie wil nog voor het eind van dit jaar de procedure starten voor verlening van vergunningen voor de Wireless Local Loop (WLL). Deze draadloze techniek kan het laatste traject van de telefooncentrale naar het huis vervangen door een draadloze verbinding.

WLL maakt het mogelijk veel nieuwe diensten in een beperkt gebied aan te bieden. Met de toename van de diversiteit in de infrastructuur en de capaciteit ervan zal het vaste aansluitnet meer concurrentie gaan ondervinden.
Verkeer en Waterstaat wil het bedrijfsleven bij de verdere ontwikkeling van elektronische handel zo veel mogelijk ruimte geven. Tegelijkertijd gaat het ministerie samen met het bedrijfsleven stappen zetten om de veiligheid en betrouwbaarheid hiervan goed te regelen. Samen met Economische Zaken stimuleert men de ontwikkeling van Trusted Third Parties (TTP). Een TTP is een onafhankelijke partij die voor de beveiliging van het elektronisch handelsverkeer zorgt. Een voorbeeld is het systeem voor een elektronische handtekening. De Telecomraad heeft inmiddels een richtlijn aanvaard die bepaalt aan welke vereisten een betrouwbare elektronische handtekening moet voldoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.