Bedrijven ontevreden over kennisniveau IT'er

Ruim de helft van de bedrijven met meer dan honderd werknemers vindt de kennis van hun automatiseerders onvoldoende. Mede hierdoor zal de markt voor automatiseringsopleidingen de komende jaren gestaag groeien.

Dit blijkt uit het rapport Automatiseringsopleidingen 1999 van onderzoeksbureau Heliview. De ontevreden bedrijven vinden met name de kennis van automatiseerders over besturingssystemen onvoldoende. Ook de bekendheid met systeem- of netwerkbeheer, alsmede Internet en applicatiebeheer vormen vaak een probleem.
Automatiseringsopleidingen kunnen deze lacunes wegnemen. Onderzoeksbureau Heliview schat dat de markt voor deze cursussen de komende jaren dan ook gestaag zal groeien. De markt bedroeg in 1998 ruim 850 miljoen gulden en dit stijgt dit jaar met minimaal 13 procent tot 960 miljoen en maximaal 34 procent tot 1,14 miljard. Overigens voorspelde Heliview vorig jaar dat de bedrijven al in 1998 meer dan een miljard gulden aan automatiseringsopleidingen zouden besteden. In de praktijk stegen deze uitgaven echter minder snel.
Op dit moment vormen de cursussen voor professionals meer dan de helft van het totaal aantal opleidingen. Dit aandeel zal de komende jaren alleen maar groeien. De eindgebruikers volgen in 2000 namelijk minder opleidingen. Dit laat onverlet dat het kennisniveau van eindgebruikers te wensen over laat. Met name in de non-profit sectoren onderwijs en overheid ontberen eindgebruikers de nodige kennis. Werkgevers uit deze branches tonen dan ook een meer dan gemiddelde intentie om hun werknemers cursussen te laten volgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.