Digitaal Zakenkabinet wil autonoom Internet

Het Paarse kabinet heeft te weinig kennis van digitale zaken en werpt daardoor onbewust barrières op die de Internet-economie afremmen. Dat stelt het Digitale Zakenkabinet, een adviesraad van Internetondernemers, ook bekend onder de naam '8K' (de Acht van Kok).

8K is in het leven geroepen nadat de Internet-ondernemers in maart een ontmoeting hadden met de premier over de consequenties van digitaal zakendoen. De permanente adviesraad die de ondernemers hebben opgericht, is volgens hen beter in staat het kabinet regelmatig bij te praten over digitale ontwikkelingen dan een ambtelijke adviesgroep. Ambtelijke molens draaien traag en passen daarom niet in de snelle wereld van Internet, zo luidt hun redenering.
Volgens de adviesraad laat Nederland enorme kansen liggen. "We moeten rekening houden met de digitale dollars uit de VS, waar het beursklimaat voor Internet-activiteiten zeer gunstig is. Internet-bedrijven hebben daar de beschikking over enorme kapitalen om marktaandeel te veroveren. Dollars die ze ook in Europa willen besteden. Als er geen concrete maatregelen worden genomen die het Internet-ondernemerschap stimuleren en de ruimte geven, heersen de Amerikanen straks ook in Europa", aldus het Digitale Zakenkabinet.
De ondernemers wijzen erop dat Wim Kok veruit de slechtste website heeft van alle Europese regeringsleiders. En de plannen en acties van minister Roger van Boxtel worden door de adviesraad afgedaan als een bewijs van de 'kneuterige inslag' van Paars II.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.