Van Boxtel tevreden over millennium-aanpak

Minister Van Boxtel van Grote Steden en Integratiebeleid is tevreden over de aanpak van het millenniumvraagstuk. Volgens hem is dit voortvarend ter hand genomen. Uiterlijk 1 mei 2000 volgt de evaluatie van de hele operatie.

Vorig jaar nog deed het kabinet zeer bezorgd over het jaar 2000-probleem. Met name minister Jorritsma liet verontrustende geluiden horen. Nu, een jaar later, is het millennium nauwelijks meer een item. Het ministerie van VWS bijvoorbeeld volstaat met een zakelijke opsomming van genomen stappen. De Belastingdienst is bijna klaar. Men is er zeker van dat de fiscale processen tijdens en na de eeuwwisseling ongestoord kunnen voortgaan. Hetzelfde geldt voor de uitvoering van de sociale zekerheid. Ook de sociale diensten en organisaties op gebied van arbeidsveiligheid zijn goed op weg. Volgens minister De Vries (Sociale Zaken) zijn geen grote problemen rond de jaarwisseling te verwachten.
De aanpak van het millenniumprobleem heeft louterend gewerkt. Minister Van Boxtel schrijft: "Nooit eerder heeft de overheid zo grondig de eigen organisatie en het ICT-instrumentarium tegen het licht gehouden. Hier is veel van geleerd. In de beleidsnota 'Digitale Democratie' zal worden ingegaan op deze leereffecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.