Noodtelefoonnet vertoont nog gebreken

Het Nationaal Noodnet dat provincies, gemeentes en hulpdiensten bij eventuele calamiteiten tijdens de eeuwwisseling bereikbaar moet houden functioneert nog niet goed.

Dit is gebleken tijdens een rampenoefening die vanacht in geheel Nederland is gehouden. Dit was niet zozeer om te kijken naar de millenniumbestendigheid van de apparatuur, maar een test of het rampscenario en de apparatuur als zodanig goed functioneerden.
Niet alle noodvoorzieningen in Nederland bleken daarbij goed te werken. In enkele regio's haperde het noodtelefoonnet en drie Utrechtse gemeenten bleken zelfs niet op dit extra net te zijn aangesloten. Amsterdam bleek niet altijd bereikbaar en in Noord-Brabant viel het net gedeeltelijk uit.
De oefening was met opzet gepland op 9-9-'99, een datum die door sommige deskundigen als kritiek beschouwd werd, omdat deze cijferreeks in oude systemen weleens als dummy-waarde zou zijn gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable