Vitalogic en VCD vormen Progress-alliantie

VCD Software en Vitalogic gaan onder de naam TOP samen de Progress-markt op. Door het samenwerkingsverband ontstaat een software-organisatie met 175 Progress-experts, terwijl de gemiddelde Progress-partner veertig à vijftig medewerkers heeft.

Hoewel beide bedrijven onafhankelijk van elkaar blijven opereren, verwachten ze onder TOP-vlag grote projecten binnen te halen. Omdat geen sprake is van een fusie, treedt bij gezamenlijke projecten één van de partijen op als hoofdaannemer en de andere als onderaannemer.
TOP denkt niet zozeer de concurrentie aan te gaan met bestaande Progress-partners, maar veeleer met grotere IT-dienstverleners als CAP Gemini, CMG en Ernst & Young. Klanten met grote projecten (één miljoen gulden of meer) vragen zich weleens af of wij daar genoeg menskracht voor hebben, aldus Siemen Klaver van Vitalogic. "Progress heeft behoefte aan een grote partner. CAP Gemini en CMG hebben geen strategische keuze voor Progress gemaakt. Het risico bestaat dus dat deze partijen projecten uitvoeren op basis van bijvoorbeeld Oracle, omdat ze daar nog twintig consultants van op de reservebank hebben zitten."
TOP vloeit voort uit het BDK-initiatief (oorspronkelijk Base Development Kit, nu omschreven als CBD-extensie, Component Based Development). Zes Nederlandse Progress-partners hebben daarin uitbreidingen ontwikkeld voor Progress' ontwikkelomgeving. De Amerikaanse tool-leverancier neemt het merendeel van deze functionaliteit over in zijn komende versies. Dat maakt de ontwikkelomgeving volgens VCD Software en Vitalogic rijp voor CBD-toepassingen. Beide TOP-partners maken daar gebruik van, en gaan samen een componenten-bibliotheek aanleggen en projecten uitvoeren.
Met de adoptie van BDK omarmt Progress het CBD-concept. Volgens onderzoeksbureau Gartner Group vindt in 2002 60 procent van alle systeemontwikkeling plaats op basis van het CBD-principe. TOP bouwt op twee manieren componenten. Degene die de partners in maatwerkprojecten ontwikkelen, worden toegevoegd aan de bibliotheek. Daarnaast zal TOP op eigen initiatief componenten ontwikkelen. In de ideale situatie, als de bibliotheek gevuld is met een ruime hoeveelheid componenten, is het uitvoeren van projecten niet meer dan het samenstellen van verschillende standaardcomponenten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable