Integratie Fujitsu/Siemens nu al vertraagd

Het nieuwe computerbedrijf Fujitsu Siemens Computers is naarstig op zoek naar bedrijfsruimte voor zijn Europese hoofdkantoor. De locatie zal pas bekend zijn nadat de onderneming officieel is gestart. Directievoorzitter Rudi Lamprecht maakt daarmee zijn belofte vóór 1 oktober een plaats te hebben gevonden, niet waar.

Vorige week hebben de Nederlandse medewerkers van Fujitsu Siemens Computers met elkaar kennis gemaakt. Daar is ook het nieuwe management van de Nederlandse vestiging bekend gemaakt. Johan Doruiter (Fujitsu) wordt managing director. Dick Groenewegen (Fujitsu) wordt de financiële man. De verkoop komt in handen van Hennie Jansen (Siemens).
Volgens Doruiter zal de Nederlandse vestiging 75 mensen tellen; 27 van Fujitsu en 48 van Siemens. Het bedrijf start met ruim 250 miljoen gulden omzet. Nieuwe kantoorruimte is nog niet gevonden. Het kan Den Haag (Siemens), Maarssen (Fujitsu) of een plek ergens halverwege worden. Een andere optie is intrekken bij het Europese hoofdkantoor, dat ergens in Nederland komt.
De Nederlandse organisatie richt zich op de verkoop van het hele scala computers: van notebooks, desktops en servers tot mainframes. Zeker tot het tweede kwartaal van 2000 blijven de meeste producten van de partners naast elkaar bestaan. Tegen die tijd valt de beslissing welke lijnen worden opgeheven en welke voortgezet. Voor consumenten-hardware wordt volgende maand al een besluit genomen. Naar verwachting richt de nieuwe onderneming zich uitsluitend met Fujitsu-producten op de consumentenmarkt. In het verkoop- en distributiekanaal verandert weinig. Volgens Doruiter is er weinig overlap. Wel zullen bestaande contracten onder de loep worden genomen. De nieuwe contracten moeten begin volgend jaar van kracht worden.
In België start Fujitsu Siemens Computers als een aparte onderneming. Dit betekent dat Fujitsu Benelux BV ophoudt te bestaan. Gelet op de omvang van de activiteiten van Siemens in België acht Doruiter dit een juiste beslissing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.