Nederland is koploper met telewerken

Nederland is binnen de Europese Unie koploper op het gebied van telewerken. Dit blijkt uit cijfers die de Europese Commissie volgende maand bekend maakt. Ongeveer 1,2 miljoen mensen werkt buiten het kantoor. Dit is een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

De internationale organisatie European Telework Development (ETD), gesteund door de Europese Commissie, brengt jaarlijks de ontwikkeling van telewerken in kaart. Dit jaar werkt in Nederland ruim 18,2 procent van de beroepsbevolking op afstand. Vorig jaar was dit nog 9,1 procent.
Denemarken, bij een eerdere meting nog de nummer één, volgt nu op ruime afstand. Het aantal telewerkers nam daar toe van 9,7 tot 11,6 procent van de beroepsbevolking. Finland en Zweden scoren ook goed, met een score tussen de 7 en 8 procent. De Zuid-Europese landen blijven ver achter. Nederland blijft overigens ook de Verenigde Staten voor. Daar ligt het percentage telewerkers op 12,9 procent.
Naast de vrije cultuur in Nederland, spelen ook de groei van de dienstverlening en het fileprobleem een stimulerende rol voor telewerken. De ICT-branche loopt volgens De Bruin daarin voorop. Zo sleepte de Nederlandse afdeling van softwarebedrijf Oracle vorig jaar de Telewerkprijs in de wacht met het virtuele kantoorconcept Functional Office.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-25T00:00:00.000Z Redactie Computable