Verlies Wall Data leidt tot vertrek topman

De Amerikaanse software- en applicatie-ontwikkelaar Wall Data meldt over het voorbije kwartaal een verlies van 11,5 tot 12,5 miljoen dollar. De oprichter en ceo (chief executive officer), John Wall, stapt daarom op.

Bovendien wil het bedrijf 225 werknemers ontslaan, ongeveer een derde van de totale staf. Die ontslagen maken volgens het management deel uit van een grootscheepse reorganisatie, waarbij de twee vlaggenschepen van het bedrijf, de afdelingen Rumba en Cyberprise, worden samengevoegd. Recentelijk werden die twee afdelingen juist uit elkaar getrokken, maar dat heeft blijkbaar niet opgeleverd wat de bedrijfsleiding ervan verwachtte.
Het product Rumba is connectiviteitssoftware voor de aansluiting van PC's op mainframes en servers via Internet en intranet. Cyberprise bestaat vooral uit administratie- en beveiligingssoftware.
De nieuwe topman van Wall Data wordt Kevin Vitale, die voorheen de leiding had over de Rumba-afdeling. Bovendien was hij ceo (chief operating officer) van het gehele bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.