Broodmagere resultaten voor Triple P

Triple P boekte een winstje van achthonderdduizend gulden in het tweede kwartaal van 1999. Vorig jaar bedroeg de winst zevenhonderdduizend gulden. De omzet van het automatiseringsbedrijf nam eveneens nauwelijks toe: van 59,7 miljoen in het tweede kwartaal van 1998 naar 61,8 miljoen in de afgelopen periode.

Volgens directeur Jan Willem Baud veroorzaakte de afwikkeling van oude software-contracten en de daarmee samenhangende kosten het lagere resultaat. Deze contracten lopen in het derde kwartaal af, waarna Baud weer een stijgende winstgevende lijn denkt te kunnen oppakken.
Het merendeel van de omzet haalt Triple P uit de inrichting en het beheer van netwerken. De omzetgroei werd getemperd door afnemende inkomsten uit oude onderhoudscontracten voor zelf ontwikkelde systemen. Bovendien vielen de prestaties tegen van de twee software-onderdelen: redactie- en advertentiesystemen, en ziekenhuissystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.