Baan en Volkswagen halen banden aan

Autofabrikant Volkswagen gebruikt sinds maart van dit jaar software van Baan gebruiken bij het ontwikkelen van prototypes. De 1700 medewerkers tellende 'Prototype Shop' van Volkswagen dat het hart van de productontwikkeling vormt, in het Duitse Wolfsburg, heeft inmiddels al de bedrijfssoftware van Baan geïmplementeerd.

Volkswagen heeft zijn logistieke processen met Baan geautomatiseerd en hoopt verbeteringen te realiseren op het gebied van productiviteit, planning, doorlooptijd en ontwerpfouten.
Gelijktijdig met de implementatie bij Volkswagen, maakte het Veluwse softwarebedrijf zijn eerste wapenfeit bekend rond het 'Baan on Board'-initiatief. Dit is een zogenoemdeone stop shop voor erp-toepassingen. Gebruikers kopen hardware, besturingssoftware en voorgeïnstalleerde bedrijfssoftware in één keer. De Engelse fabrikant van data- en telecomapparatuur Willsher & Quick heeft de primeur in Europa. De installatie bestaat uit een Compaq-server, Windows NT, SQL Server en voorgeïnstalleerde erp-software. De software bevat in het geval van Willsher & Quicktemplates voor training, project planning en software die verschillende types fabricageprocessen ondersteund. Het Baan on Board-principe, dat ook door andere erp-leveranciers wordt gehanteerd, moet de zorgen, kosten en de tijd rond implementatieprojecten sterk in het voordeel van de gebruiker ombuigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.