Solidium breidt fors uit met drie overnames

IT-dienstverlener Solidium uit Culemborg neemt drie branchegenoten over: Xirion uit De Meern, Cadenz uit Capelle a/d IJssel en Olympic uit Hilversum. Hiermee groeit de dienstverlener in één klap van driehonderd naar 550 medewerkers.

De geconsolideerde omzet en bruto-winst bedragen ruim honderd miljoen respectievelijk 25 miljoen gulden.
Solidium zelf is al een fusiebedrijf. Eind 1998 gingen Client Solutions en Match4 samen. Investeringsmaatschappij Gilde nam destijds een belang van 25 procent in de onderneming. Hoewel ze vooralsnog onder eigen naam werken, ressorteren Client Solutions en Match4, net als de drie nieuwe dochters, onder de holding-organisatie Solidium.
Met de drie overnames is een investering van veertig- tot vijftig miljoen gulden gemoeid. Algemeen directeur Anton Greve stelt nog meer acquisities en een beursgang in het vooruitzicht. "Op ons vakgebied concurreren we met bedrijven als Cap Gemini en CMG. Maar als het om substantiële contracten gaat bij grote klanten, hebben we meerbody nodig."
Solidium volgt een andere strategie dan die grote dienstverleners. Het profileert zich niet met uitgebreide branchekennis, maar met technische kennis. Het verkoopt tools van Sterling, IBM en Oracle. "Daaromheen bouwen we kennis op. Laat de verticale marktkennis maar aan Cap over. Wij kruipen dicht tegen de leverancier aan en besteden daarmee veel aandacht aan kwaliteit", aldus Greve. Doorcompetence centers op te zetten rond de verschillende technologieën - die versterkt worden door de overnames - denkt Solidium altijd op het goede paard te wedden.
De drie overgenomen bedrijven bewegen zich op verschillende markten en versterken de diversecompetence centers. Xirion, met 45 medewerkers, is specialist in beheer van Unix- en Windows NT-systemen. Cadenz, waar tachtig mensen werken, heeft Lotus-, Oracle- en NT-kennis. Olympic, met 120 medewerkers, van wie veertig ingehuurd, is vooral actief op de AS/400-markt.
Voordat verdere overnames aan bod komen, wil Solidium op eigen kracht 15 tot 20 procent per jaar groeien tot ongeveer zevenhonderd werknemers. Voor de beursgang trekt Greve nog één tot anderhalf jaar uit. Het beurskapitaal dient om de verdere groei te financieren en "om op het niveau te komen van bedrijven als Ordina, zodat je daar serieus tegenspel kunt bieden", zegt Greve.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.