Ericsson stemt onderzoek af met klanten

AMSTERDAM Ericsson gaat zijn onderzoeksactiviteiten afstemmen met telecomaanbieders. Vorige week sloot de Zweedse firma een samenwerkingsovereenkomst met KPN. De oud-monopolist krijgt voortaan in een vroegtijdig stadium toegang tot informatie van Ericsson.

Het gaat dan met name om de ontwikkeling van nieuwe technologieën en applicaties op het gebied van mobiele datacommunicatie, zoals de volgende generatie mobiele telefonie Universal Mobile Telecommunications System (UMTS) en de Bluetooth-technologie voor draadloze communicatie. Ericsson gaat verder met Libertel een uitwijkcentrum opzetten, om eventuele problemen op te vangen in het netwerk van de aanbieder van mobiele telefonie. Beide bedrijven gaan in het centrum eveneens nieuwe producten ontwikkelen en testen.
"Het is voor ons belangrijk om dicht tegen de aanbieders aan te kruipen. Op die manier krijgen wij een goed gevoel van wat er op de markt leeft", aldus Nils de Baar, manager van Ericssons bedrijfsonderdeel dat voor KPN werkt. Beide bedrijven hebben een aantal projecten geselecteerd die ze samen gaan uitvoeren. De Baar benadrukt dat Ericsson zich niet wil binden aan één enkele telecomdienstverlener en dus open staat voor gelijksoortige overeenkomsten met andere aanbieders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable