HCC en NGI willen krachten bundelen

Vertegenwoordigers van de HCC (Hobby Computer Club) en het NGI (Nederlands Genootschap voor Informatica) onderzoeken de mogelijkheid tot samenwerking. Dit blijkt uit een bericht in Computer!Totaal, het maandblad van de HCC.

De vertegenwoordigers achten 'het zinvol om de mogelijke punten van synergie door samenwerking, in breder verband te onderzoeken.'
Onlangs hebben NGI en VRI (Vereniging van Register Informatici) samen de koepelvereniging Spits (Society for Professional Information Technology Specialists) opgericht. Men zoekt verdere samenwerking met anderen, waaronder het Koninklijk Instituut van Ingenieurs en de HCC. Doel is deze koepel te versterken. De koepel dient om samen sterker te staan; de verenigingen zullen hun eigen identiteit behouden.
Het NGI is dertig jaar geleden ontstaan door het samengaan van het Nederlands Rekenmachine Genootschap en de Stichting Studiecentrum Administratieve Automatisering. Het speelde destijds een toonaangevende rol, maar door de opkomst van de PC en het Internet werd die rol steeds verder achterhaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.